Sunday, 25 March 2012

Need help?

Assalamualaikum...

Alhamdulillah masih diberi kesempatan oleh Allah untuk bernafas dan menaip di lappy ni.. Errmm.. agak lama wadah ini ditinggalkan berdebu terbiar begitu sahaja. Pengurusan masa yang kurang mantap menyebabkan 24 jam yang Allah kurniakan sama rata itu berlalu dalam masa seketika sahaja. Diri ini masih byk perkara yang perlu diperbaik.. Diri ini kurang baik, tapi mencuba untuk menjadi yang terbaik.

Pernah tak rasa diri dalam keadaan sesak, tercungap-cungap, mengalami masalah, berkejar dengan waktu? Perlukan pertolongan? Dail 24434 sekarang.. InsyaAllah segala urusan akan dipermudahkan olehNya.. Sesungguhnya Allah sangat dekat dengan kita.. Bahkan Allah lebih memahami diri kita berbanding diri kita sendiri.. Namun kita sering mengabaikan Allah..

Cuba lihat dalam kehidupan seharian kita.. Berapa lembar ayat-ayat cinta Allah yang kita belek kalau dibandingkan dengan... erm..misalnya nota musculoskeletal yang macam-macam benda yang perlu diingat. Jauhh sekali.. Ingat lagi perbandingan yang dibuat oleh bos lama dulu, apa rasa kalau tak baca nota medik sehari? mesti badan gelisah-resah-duduk-tak-senang... Tapi kalau nak baca ayat cintaNya.. Eh.. nanti dulu laa... malaslaa.. *dush* dan macam-macam lagi ragam kita.. Tak masuk lagi dengan panggilan dari nombor 24434.. Ada yang suka biar panggilan tu jadi misscall, siap masuk mailbox lagi... Panggilan dari Encik. Mukabuku dan Encik Games lagi cepat disahut..

Nak tau tak? Sesungguhnya pertolongan Allah itu sangat dekat.. maka, bersabarlah.. Allah menyukai orang yang bersabar.. Jangan sesekali kita meragui pertolongan dariNya.. Janganlah kita pernah putus asa dari rahmatNya.. Jika kita ada masalah, mengadulah kepada Allah yang Maha Besar.. =) InsyaAllah you'll find your way
Indahnya ciptaan Allah =)

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...